NašeHospoda Machnáč

Rezervácie
0911 412 253

 

03.04.2018 - 15.05.2018 Cestoviny - Sezónna Ponuka

Vedeli ste? Obľuba sušených cestovín siaha do 15. storočia. Ľahké skladovanie umožňovalo cestovateľom brať si ich na dlhé objavné plavby, a o storočie neskôr poznal cestoviny už celý svet.

Ponúkame vám tri variácie klasických talianskych cestovín, ktoré kombinujú chuťovo bohaté základné ingrediencie do rafinovaných jedál.


Did you know? Dried pasta became popular in 15th century. Easy storage allowed travelers to bring pasta with them when exploring the new world and century later it was known all around the globe. 
We offer you three variations of classic italian pasta shapes, which gracefully combine rich basic ingredients into tasteful dishes.


Naše cestoviny / Our pasta - Cena : 6,90 €

300g  Zapekané penne s mozzarellou, kuracím mäsom a hríbikovou omáčkou 1,3,7
           Gratinated penne with mozzarella cheese, chicken meat and mushroom sauce

 250g  Cappeletti prosciutto crudo s paradajkovou omáčkou a parmezánom 1,3,7,
            Cappelletti prosciutto crudo with tomato sauce and parmesan cheese

250g  Ravioli 4 formaggi s prepúšťaným bylinkovým maslom, rukolou a parmezánom 1,3,7,
           Ravioli 4 formaggi with herb butter, salad and parmesan cheese

 

29.01.2018 - 28.02.2018 Fašiangové pochúťky

Sezónna ponuka

Tentoraz sme pre Vás pripravili výber klasických fašiangových špecialít. Fašiangy boli v minulosti obdobím, kedy sa jedli  kalorické jedlá, aby sa pred pôstom ľudia dobre najedli a práve počas tohto obdobia bolo dobre sa najesť dovolené. Medzi tradičné jedlá patrili husté a sýte polievky, zabíjačkové špeciality, šišky, fánky alebo buchty.

0,4l Kapustnica s údeným mäsom, br.plieckom, klobásou a hríbmi

120g Tlačenka s octom a cibuľou, chlieb

300g Zabíjačkový tanier

170g Parená buchta  s lekvárom, vanilkovým pudingom a makom

 

16.10.2017 - 15.12.2017 Jesenná Akcia

 

26.09.2017 - 26.09.2017 Rok od otvorenia Naše Hospoda Machnáč

 

30.06.2017 - 01.09.2017 Letná Ponuka

Toto leto sme pre Vás pripravili dva šaláty, jeden vegetariánsky, druhý s mäsom a k tomu všetkému jeden kvalitný kurací burger.

Letné Menu :

  • Letný šalát s baby špenátom, grilovaným syrom halloumi, čerstvými jahodami, hroznom a višňovým prelivom
  • Hovädzia TAGLIATA na listovom šaláte s rukolou, cherry paradajkami, parmezánom, balsamicom a olivovým olejom
  • Kurací burger s čedarom a slaninkou, tzatziki, valerián šalátom a hranolkami

Určite príďte a ochutnajte. U nás sa snažíme o to, aby mal zákazník maximálny pôžitok z návštevy Naše Hospoda Machnáč. A to nielen gastronomický, ale aj pôžitok z atmosféry a prístupu personálu.

 

19.06.2017 - 30.11.-0001 Šalát s údeným Lososom

Tentokrát sme si pre vás pripravili týždennú ponuku: šalát s údeným lososom, vajíčkom a kôprovo-limetovým dresingom. Nech sa páči a dobrú chuť 

 

20.03.2017 - 23.04.2017 Fish & Chips

Tento mesiac ponúkame Britskú klasiku Fish & chips a ďalšie rybie špeciality, ktorých základ tvoria čerstvé ryby vďaka ktorým sú naše pokrmy kvalitné a majú nezameniteľnú chuť.

 

14.02.2017 - 28.02.2017 Liga Majstrov

Pre širokú futbalovú verejnosť aj pre tých nielen srdcom sklamaných ponúkame priame prenosy, ktoré sa začínajú na valentína 14.2 .

Sledovať u nás viete na 3 TV a jednom premietacom plátne s ozvučením.

 

13.02.2017 - 28.02.2017 Hamburger

Tento mesiac ponúkame klasiku a to hamburgre. Kvalitné hovädzie mäso z Austrálie a od Slovenských dodávateľov v kombinácii s čerstvou žemľou, zeleninou a našimi jedinečnými domácimi omáčkami, tie dodajú hamburgru nezameniteľnú chuť.

  • Kurací burger s guacamole dipom, rukolou a chedarom
  • Jelení burger  s valerian šalátom, restovanými hubami a paprikovou salsou
  • Machnáč burger s domácimi hranolčekmi

Niečo o burgri

Recept pochádzajúci z čias Ríma opisuje kus mäsa medzi dvoma kusmi pečiva, takže cisár Augustus bol možno jedným z prvých fanúšikov burgra na svete. Prvý bod sporu rieši, či je burger pomenovaný podľa nemeckého mesta Hamburg, alebo podľa mesta Hamburg v americkom štáte New York. V súčasnosti sa tvrdí, že americké mesto Hamburg je pomenované podľa nemeckého mesta, pretože bolo založené nemeckými kolonistami. Takže to vyzerá, že názov „hamburger“ je tak či tak inšpirovaný Nemeckom. Jeden z názorov tvrdí, že názov je odvodený od nemeckej salámy vyrábanej v Hamburgu, zatiaľ čo ploché hovädzie placky pravdepodobne pochádzajú z pobaltských štátov a Ruska. Nemeckí námorníci objavili chuť ruskej verzie placky a nemeckí imigranti doniesli tento recept do USA v neskorých 80-tych rokoch. Podľa americkej Kongresovej knižnice dánsky imigrant Louis Lassen začal servírovať „hamburger sendvič u Louisa“ v New Heaven v USA v roku 1900. Pôvodne podával sendviče so steakom, ale jedného dňa mu došli steaky a ako náhradu mal už len mletú hovädzinu. Podľa tohto mýtu burger dostal svoj názov až niekoľko rokov potom, ako prišla skupina nemeckých námorníkov z Hamburgu, obľúbila si toto jedlo a pomenovala ho po sebe. „Od toho času nastal jeho rozmach a keď reťazec reštaurácie White Castle, ktorá tvrdí, že vymyslela toto jedlo, zahrnul burger do svojho menu v roku 1921, jeho popularita sa rýchlo rozrástla po celej Amerike. To isté platí pre žemľu, ktorá držala všetky dobroty pohromade a robí tak doteraz.

 

09.01.2017 - 14.02.2017 Zabíjačkové Hody

Naše Hospoda Machnáč vás pozýva na "Zabíjačkové Hody"

Očakávať môžete Domácu huspeninu, Pečený bôčik, Tlačenku, Zabíjačkový tanier a Pečené buchty.

Viac informácií na našej oficiálnej FB stránke : https://www.facebook.com/events/1850777618501552


 
 

Môžete u nás platiť kartou



Príjmame gastrolístky

Kontakt

Adresa: 
Nábr.arm.gen. Ludvíka Svobodu 42
811 02 Bratislava

Telefón:
0911 412 253, 02/ 5443 0895

Facebook:
https://www.facebook.com/nasehospoda

Email:
info@machnac.sk

Mapa